Танки Leopard 2 / скріншот

Франція зайнялася модернізацією основних бойових танків Leclerc. Але, як пише Defence24.pl, поки буде реалізовуватися відповідна програма країна може зацікавитися проектом закупівлі "проміжних" 100-150 танків.

Повідомляється, що таким варіантом цілком може бути симбіоз танків Leclerc і Leopard 2 - спільний французько-німецький проект танка, концепт якого вперше був представлений більше року тому, на виставці Eurosatory в червні 2022 року.

За інформацією Defence Express, фактично ця машина є своєрідним доказом намірів Франції та Німеччини спільно створювати новий основний бойовий танк.

Відео дня

"Новий танк являє собою поєднання шасі танка Leopard 2A7 з 1500-сильним двигуном MTU 883 EPP і модифікованою баштою танка Leclerc зі 120-мм гарматою L52 з автоматом зарядки, також може бути озброєний бойовим модулем ARX-30 з 30-мм гарматою, яка стала б у нагоді насамперед у боротьбі з цілями в повітрі; 12,7-мм і 7,62-мм кулеметами і пусковими для відстрілу димових або протипіхотних гранат", - йдеться у публікації.

Також наголошується, що машина буде посилена динамічним захистом і оснащена комплексом активного захисту TROPHY ізраїльського виробництва з системою лазерного попередження E-LAWS.

Вас також можуть зацікавити новини: