У США покращилися перспективи схвалення допомоги Україні / фото president.gov.ua

Після того, як президент США Джо Байден запропонував зміни в американській прикордонній політиці, перспективи двопартійної угоди щодо допомоги Україні поліпшилися. 

"Республіканці зустрілися за закритими дверима, щоб оцінити усну пропозицію, яка з'явилася після майже двогодинної зустрічі міністра внутрішньої безпеки Алехандро Майоркаса з сенаторами у вівторок ввечері", – пише Bloomberg.

За словами сенатора-республіканця Тома Тілліса, вищезгадана пропозиція надасть Байдену розширені повноваження щодо депортації мігрантів, як тільки певна кількість мігрантів без документів перетне американський кордон. Але консервативні республіканці заявили, що цього недостатньо.

Відео дня

Водночас республіканець зі штату Огайо Джеймс Девід Венс зазначив, що коли в питання втрутився Білий дім, воно "трохи прояснилося". Однак найближчим часом остаточна угода готова не буде, стверджує він.

Проблема з прийняттям законопроекту про допомогу Україні в США

20 жовтня президент США Джо Байден подав до Конгресу запит на фінансування в розмірі 106 млрд доларів, що передбачає виділення допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню. 61 млрд доларів передбачено для підтримки України. Однак документ досі не схвалений американськими законодавцями. 

12 грудня Байден наголосив, що Конгрес повинен проголосувати за додаткове фінансування для України до перерви в роботі на свята, "перш ніж вони дадуть Путіну величезний різдвяний подарунок".

Водночас The Hill з посиланням на сенаторів, пише, що Конгрес, ймовірно, відкладе питання про допомогу Україні і посилення безпеки південного кордону США до наступного року, оскільки не встигне прийняти законопроект до Різдва (25 грудня).

Вас також можуть зацікавити новини: