Групу росіян запідозрили в підпалі лісу / скріншот

У турецькій Анталії затримали сімох росіян за підозрою у підпалі лісу уздовж популярної Лікійської стежки.

"Пожежа спалахнула минулої суботи, і, коли рятувальники прибули на місце, виявили там групу туристів з Росії. Слідство вважає, що відпочивальники ненавмисно підпалили ліс – швидше за все, з необережності. Тим часом росіяни свою провину заперечують", – йдеться у сюжеті ТСН.

Попередньо, росіянам загрожує до 7 років в'язниці, пише Telegram-канал Shot, публікуючи відео із затриманими туристами.

"Російське генконсульство підтвердило затримання сімох російських туристів в турецькій Анталії за підозрою в підпалі лісу. Самі затримані стверджують, що вони навпаки хотіли допомогти та гасили пожежу, випадково опинившись на Лікійській стежці. Зараз вони під арештом", – йдеться у підписі до відео.

Читайте такожНа півдні Туреччини розбився орендований у Росії пожежний літак, екіпаж загинувОдин із затриманих заявив, що російське консульство їх "ніяк не підтримує, не допомагає": "Пожежа була не з нашої вини. Ми намагалися тільки ліквідувати, викликали службу 911...".

Пожежі в Туреччині: що відомо

Влітку в Туреччині вирували потужні лісові пожежі зокрема, поблизу популярних курортів серед українців у Бодрумі, Мармарисі, Анталії та Сіді. Також вогонь дістався до міста Манавгат, частково охопивши центральні квартали.

У Мармарисі полум'я розгорілося у безпосередній близькості від житлових районів і готелів. 

У мережі показали Туреччину до і після пожеж.

Вас також можуть зацікавити новини