Чеський президент вважає, що Україна зе зможе найближчим часом вигнати російську армію зі своєї території / фото twitter.com/prezidentpavel

Україна наразі не в тій ситуації, щоб мати змогу повністю вигнати Росію зі своєї суверенної території, принаймні в осяжному майбутньому. Тому демократичні держави повинні намагатися допомогти їй досягти найкращого можливого результату. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, пише Ceske Noviny.

"Ми повинні дивитися на це реалістично, а не в надмірно оптимістичних рожевих окулярах, як це часто бувало до цього часу. Росія, безумовно, не є легким або слабким супротивником. Росія поводиться агресивно, невігласно. Ми повинні постаратися, щоб Україна отримала найкращий можливий результат і щоб вона зберегла підтримку демократичного світу", - сказав президент Чехії.

Він також назвав верхом зарозумілості заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який, за словами Павла, визнав, що Росія може вести переговори з Україною за умови, що нинішнє українське керівництво зникне зі сцени.

Відео дня

"Країна, яка вторглася до свого суверенного сусіда, окупувала частину його території на два роки, зруйнувала значну частину його інфраструктури, вбила десятки тисяч його людей, скаже, що готова вести переговори, якщо вона позбудеться свого керівництва, законно обраного на демократичних виборах. Це кульмінаційний момент", - сказав Павел.

Він також прогнозує, що російський військовий тиск буде посилюватися з наближенням президентських виборів в Росії на початку весни, оскільки Росія прагне отримати більші територіальні здобутки. Хоча не можна очікувати, що у президента Володимира Путіна буде серйозний суперник на виборах, який міг би йому загрожувати, він теж повинен продемонструвати виборцям рішучість і результати, які принесуть більше втрат Україні, вважає президент Чехії.

Заяви президента Чехії про війну в Україні

Наприкінці минулого року президент Чехії Петр Павел спрогнозував, що в війні Росії з Україною у 2024 році відбудуться значні зрушення. Це буде пов'язано з виборами в РФ і Сполучених Штатах Америки.

За його словами, "поки що все вказує на те, що це буде не в кращому сенсі цього слова, як нам хотілося б".

Вас також можуть зацікавити новини: