В'єтнам відклав зустріч з вищим посадовцем ЄС О'Салліваном через візит Путіна / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото  REUTERS, фото ua.depositphotos.com

В'єтнам відклав зустріч з вищим посадовцем ЄС з питань російських санкцій в очікуванні на Путіна. Лідер РФ має приїхати з візитом до в'єтнамської столиці Ханой після своєї інавгурації, яку "відсвяткувала" Росія 7 травня.

Конкретна дата його візиту наразі невідома, проте згадана позиція МЗС В'єтнаму щодо європейського представника роздратувала Європейський Союз. На цьому наголошує Reuters

"Міністерство закордонних справ В'єтнаму роздратувало Європейський Союз, відклавши на наступний тиждень зустріч з високопосадовцем ЄС щодо російських санкцій напередодні можливого візиту до Ханоя президента Росії Володимира Путіна".

Відео дня

Зазначається, що В'єтнам намагається вести нейтральну зовнішню політику у відносинах з великими світовими державами, такими як РФ. Про це свідчить хоча б те, що країна на міжнародному рівні не засудила напада Росії на Україну. Західні країни вважають відповідну риторику занадто близькою до Кремля, пише ЗМІ. 

Там нагадали, що наступного тижня спеціальний посланник з питань імплементації санкцій ЄС Девід О'Салліван відвідає Південно-Східну Азію. Передбачалося, що чиновник матиме зустріч з представниками в'єтнамського уряду 13-14 травня, однак тепер О'Саллівана просять відкласти візит. 

Reuters стверджує, що один з дипломатів щодо причин затримки зустрічі повідомив таке: "Лідери надто зайняті, щоб зустрітися з ним".

Троє інших дипломатів також підтвердили ЗМІ факт відтермінування візиту. Стверджується, що альтернативною датою для зустрічі В'єтнам запропонував липень. Одне з джерел повідомило Reuters, що В'єтнам занепокоєний тим, що візит Путіна зіпсують переговори з посланцем ЄС.

Reuters наводить реакцію дипломатичної делегації ЄС, яка назвала зміни планів стосовно переговорів з О'Салліваном розчаруванням.

Правити до кінця віку - Путіна благословила церква в день інавгурації

Як вже згадувалося, 7 травня диктатор Путін провів п'яту за свою політичну кар'єру інавгурацію як президент Росії. В цей день Росія відзначилася низкою нових погроз щодо України. Зокрема, лідер Чечні Кадиров казав про важливість захоплення Одеси та Харкова в травні, а очільник Російської православної церкви патріарх Кирило благословив Путіна правити до кінця віку. Особливо примітно було те, що до Путіна Кирило звернувся "ваша високість", хоча раніше висловлювався інакшим чином.

Вас також можуть зацікавити новини: