Ілюстрація REUTERS

У Кремлі заявили, що поки що немає інформації в чому конкретно обвинувачують затриманих у Білорусі бійців ПВК «Вагнера».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це журналістам повідомив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Читайте також"Зелені чоловічки" в Білорусі: затриманими найманцями виявилися росіяни з ПВК Вагнера (відео)

Відео дня

«Сьогодні наш посол спілкується з МЗС і з колегами в Мінську, тому розраховуємо, що внаслідок цього спілкування, а також каналами спілкування між спеціальними службами ми отримаємо вичерпну інформацію про те, що сталося. Безперечно, ми розрахуємо на те, що права затриманих російських громадян дотримуватимуться повною мірою », - сказав Пєсков.

За його словами, у російської влади поки що немає повної інформації про подію.

«Поки ми можемо констатувати таке: ми знаємо, що 33 російських громадян було затримано вчора в Білорусі, 200 осіб перебувають ще в розшуку. Немає будь-якої інформації про будь-які протиправні дії росіян, які могли б стати причиною для затримання, нам про це нічого не відомо», - зазначив прес-секретар Путіна.

Він заявив, що в Кремлі «бачать і чують» офіційні заяви представників Мінська про те, що росіяни мають причетність до планів щодо дестабілізації обстановки на території Білорусі напередодні президентських виборів.

«Іншої будь-якої інформації ми не маємо», - стверджує Пєсков.

«Можна також додати, що вже з'явилися інсинуації про те, що це якісь організації з Росії посилають, мовляв, когось, щоб дестабілізувати обстановку в Білорусі. Звичайно, це ніщо, крім інсинуацій. Росія і Білорусь - це союзна держава, це союзники, найближчі партнери, тому, звичайно, про це не може бути й мови. Але, безперечно, цей інцидент із затриманням росіян підлягає проясненню. Ми сподіваємося, що ми отримаємо інформацію, яка допоможе розібратися», - сказав він.

При цьому він зауважив, що телефонна розмова між президентами Росії і Білорусі щодо ситуації із затриманням росіян у Мінську поки що не планується.

«Поки що в планах немає. Ви розумієте, що між Мінськом і Москвою багато каналів спілкування, найрізноманітніші канали спілкування, в тому числі і по лінії правоохоронних відомств. Тому будемо сподіватися, що цих каналів буде достатньо для того, щоб прояснити ситуацію», - підсумував Пєсков.

Читайте такожЗатриманих у Білорусі путінських найманців знайшли на "Миротворці" (фото)

Як повідомляв УНІАН, 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали біля Мінська 32 російських бойовиків з ПВК «Вагнер» і ще одну людину на півдні країни. За повідомленням ЗМІ, серед них були й ті, хто воював проти України на Донбасі.

За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великі важкі валізи, завантаження яких у транспортний засіб здійснювали кілька осіб.

Білоруська влада стверджує, що затримані пов'язані з приватною військовою компанією «Вагнер». Щодо них вже порушено кримінальну справу про підготовку терактів, вони дають свідчення.

У Кремлі заявили, що Росія не визнає українське громадянство затриманих у Білорусі бійців приватної військової компанії «Вагнер», а самих військових компаній в Росії юридично немає.