Іллюстрація REUTERS

Передвиборний з'їзд Республіканської партії США, на якому мають оголосити Дональда Трампа кандидатом в президенти, вперше в новітній історії відбудеться в закритому для представників ЗМІ режимі.

Про це повідомляє CNN.

Читайте такожТрамп розкрив дані про доходи за 2019 рік

Відео дня

Коли відбудеться з'їзд

З'їзд запланований на 21-24 серпня в місті Шарлотт, штат Північна Кароліна.

За словами організаторів, рішення провести з'їзд в закритому для преси форматі пов'язано з обмеженням кількості учасників публічних заходів, яке діє в Північній Кароліні через коронавірус.

Приїдуть не всі

У зв'язку з COVID-19 на з'їзд не зможуть приїхати й всі делегати, присутні будуть тільки 336 осіб, кожен буде голосувати за шістьох однопартійців.

У Республіканській партії пообіцяли, що саме голосування за кандидата в президенти, будуть транслювати в режимі онлайн.

Реакція преси

Однак рішення вже розкритикували в ЗМІ. Зокрема, Зік Міллер з Associated Press, який очолює асоціацію журналістів, що працюють в Білому домі, заявив, що дане рішення «невдале». Міллер закликав організаторів ще раз подумати над ним.

«Висування кандидата від основної партії надзвичайно стосується американців», - сказав він.

Хронологія подій

24 липня Республіканська партія США відмовилася від проведення частини передвиборного з'їзду у Флориді через пандемію коронавірусу. Сам Трамп заявив, що «зараз невідповідний час для проведення цього заходу».

Вибори президента США заплановані на 3 листопада. Переможець має приступити до виконання обов'язків в січні 2021 року. Основними конкурентами вважаються демократ Джо Байден і Дональд Трамп, який представляє Республіканську партію.

30 липня 2020 року Трамп в Twitter закликав перенести вибори глави держави, призначені на листопад 2020 року, через можливі фальсифікації у зв'язку з голосуванням поштою.

31 липня Трамп запевнив, що не планує змінювати дату виборів, однак, заявив, що через загальне поштового голосування вони будуть "найбільш недостовірними та шахрайськими в історії".