Ілюстрація REUTERS

Віденський міжнародний аеропорт з понеділка, 4 травня, пропонуватиме пасажирам, які прибувають до Австрії, пройти на місці тестування на коронавірус.

Читайте такожУ Німеччині заявляють про уповільнення поширення коронавірусу в країні

Як повідомляє Deutsche Welle, в разі негативного результату подорожують уникнуть двотижневого карантину.

Відео дня

Зазначається, що пасажири зможуть пройти ПЛР-тест на коронавірус одразу в аеропорту й отримати результати вже за два-три години.

"Повітряні подорожі, наприклад ділові або невідкладні поїздки стануть безпечнішими чи легшими", - підкреслили представники аеропорту.

Тест коштуватиме 190 євро. Його зможуть пройти в аеропорту також пасажири, які вилітають з Відня, щоб продемонструвати негативний результат в аеропорту призначення. З австрійської столиці можна вилетіти регулярними рейсами в Доху, Дортмунд, Дюссельдорф, Франкфурт-на-Майні, Гамбург, Лісабон, Мінськ та Софію.

Карантин в Австрії повинні пройти всі, хто не може пред'явити сертифікат, що засвідчує негативний результат тестування на коронавірус, зроблений не пізніше, ніж за чотири дні до того. Втім, карантин може бути припинений, якщо особа доведе, що не хвора COVID-19, зазначили у віденському аеропорту.

В Австрії зафіксовано близько 15,5 тисячі випадків зараження коронавірусом, померли 598 осіб, у яких підтвердили інфікування. З 1 травня в Австрії скасували значну частину карантинних обмежень.