Репресії почалися після репортажу "Белсата" про звільнених силовиків / фото "Белсат"

Ведуча польського телеканалу "Белсат", що веде мовлення переважно білоруською мовою, Аріна Малиновська кілька днів тому виїхала з Білорусі через тиск силовиків. Після цього чоловіка її сестри затримали і відмовляються відпускати, якщо Малиновська не повернеться. Також вони погрожували затримати бабусю і дідуся журналістки.

Про це журналістка 25 травня розповіла "Медузі".

19 травня "Белсат" випустив програму про білоруських силовиків, які звільнилися з органів на знак солідарності з народом. Після цього співробітників телеканалу, яких звинуватили у "незаконному виготовленні та розповсюдженні медіаконтенту", почали затримувати. 21 травня силовики прийшли і до Малиновської, але та їм не відкрила. Наступного дня вона виїхала з країни, побоюючись переслідування, і зараз перебуває в Україні.

Відео дня

24 травня журналістка отримала дзвінок від чоловіка сестри, який розповів про своє затримання. За словами чоловіка, силовики заявили йому, що той буде сидіти, поки Малиновська не повернеться в країну. Пізніше чоловік ще раз зв'язався з журналісткою і повідомив, що він "на добі" і у нього наполегливо запитують, коли вона приїде, і просять, щоб вона залишила телефон для зв'язку.

Читайте також"Його вб'ють там": мати затриманого білоруса Протасевича зробила тривожну заяву

Затримання Протасевича: що відомо

  • 23 травня в аеропорту "Мінськ" екстрено приземлився літак компанії Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни-Вільнюс. Причиною екстреної посадки став сигнал про замінування. Літак перевірили, вибухівку не знайшли, а всіх пасажирів відправили на повторний огляд.
  • Після посадки влада країни затримала засновника Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який знаходився на борту літака.
  • Відразу ж з'явилася інформація про те, що Лукашенко на перехоплення лайнера Ryanair з екс-головним редактором NEXTA на борту вислав винищувач Міг-29. Того ж дня Міноборони Білорусі підтвердило перехоплення лайнера Ryanair за допомогою винищувача.
  • На засіданні уряду 25 травня було прийнято рішення, що з 00:00 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю.