Суд Москви залишив вирок Навальному майже без змін / фото REUTERS

Бабушкінський районний суд Москви не скасував рішення про заміну Олексієві Навальному умовного терміну на реальний у справі "Ів Роше".

Про це повідомила суддя під час засідання 20 лютого, повідомляє видання Дождь

Читайте такожЄвропейський суд вимагає від Росії звільнити Навального

Відео дня

Зазначається, що суд залишив опозиціонерові вирок в 3,5 року. Слід зауважити, що суд врахував його перебування під домашнім арештом, яке тривало півтора місяця — від 30 грудня 2014 року до 17 лютого 2015 року, а також перебування у СІЗО "Матроська тиша". З огляду на це, Навальний в колонії проведе понад два роки.

"Півтора місяця скинули, вже нормально", — заявив опозиціонер у залі суду після виголошення вироку. 

Його адвокати пояснили, що остаточний термін становитиме два роки шість місяців і два тижні. Він закінчиться в кінці липня — початку серпня 2023 року. 

Захист Навального планує оскаржити рішення суду. Вони зауважують, що їхнього підзахисного етапують до колонії вже сьогодні.

Арешт Навального у Росії: що відомо

Нагадаємо, Олексій Навальний повернувся до Росії 17 січня з Берліна, де лікувався після отруєння "Новачком". В аеропорту "Шереметьєво" його затримали. До того, 13 січня, в РФ опозиціонера оголосили в розшук через справу 6-річної давнини. Його звинуватили у тому, що він нібито витратив на особисті цілі частину з 588 мільйонів рублів, які зібрали на пожертву для "Фонду боротьби з корупцією".

Суд Москви 2 лютого ув'язнив Навального на 3,5 року. Після затримання опозиціонера в Росії почалися масові мітинги у багатьох містах країни. Під час акцій силовики жорстко затримали тисячі людей. Повідомляється про понад десять тисяч затриманих.