ЦАХАЛ ось-ось увійде на територію Сектора Газа / колаж УНІАН, фото wikipedia.org, скріншот

Ізраїль найближчим часом розпочне наземну операцію в Газі і дає цивільному населенню останній шанс покинути північну частину Сектору. Про це заявив на брифінгу головний речник армії контр-адмірал Даніель Хагарі, пише Times of Israel.

"Ми розгорнуті й повністю готові до наступних етапів війни. Ми готуємо сили, розглядаємо плани, готуємось на всіх напрямках, на півдні, на півночі та в центрі. Ми зосереджені на Газі, але ми широко розгорнуті [по всій країні], що дозволяє нам діяти одночасно на всіх напрямках", — заявив речник.

За словами Хагарі, сотні тисяч цивільних палестинців вже евакуювалися з півночі Гази на південь, дослухавшись попереджень ЦАХАЛу. Однак там ще залишається чимало людей.

Відео дня

"Кожен, хто вирішить не евакуюватися, піддає себе та свою родину небезпеці. Ми будемо атакувати великою силою в тих районах, які були евакуйовані", – наголосив представник армії Ізраїля.

Евакуація з Гази

Раніше Ізраїль повідомив жителям північної частини Сектора Газа, що вони повинні переміститися в південну частину анклаву, використовуючи евакуаційні коридори між 10:00 і 16:00.

"Якщо ви дбаєте про себе та своїх близьких, йдіть на південь за інструкцією. Будьте впевнені, що лідери ХАМАС подбали про себе і прикриваються від ударів у регіоні", – заявили в ЦАХАЛі

На цьому тлі повідомляється, що представники ХАМАСу, які є офіційною та фактичною владою в Секторі Газа, закликали населення ігнорувати оголошення про евакуацію та навіть перешкоджають їй.

Вас також можуть зацікавити новини: