Путін з'їздив у Китай до Сі Цзіньпіна / скріншот

Демонстрація спільної сили Путіна і Сі Цзіньпіна, а також посилення політики в російському стилі в Грузії слугують своєчасним нагадуванням союзникам України, пише The Times.

"Україна - це трагедія сама по собі, але вона також і проксі, - йдеться в публікації. - Якщо Захід послабить свою рішучість, Росія і Китай будуть сильніше чинити опір тому, що вони назвали минулого тижня "так званим подвійним стримуванням наших країн".

Зазначається, що тиждень був тривожним з точки зору відродження впливу Путіна за межами Росії.

Відео дня

"Усе почалося з протестів у Грузії проти запланованого закону про "іноземних агентів", очевидно інспірованого Росією. Законопроєкт майже напевно зірве переговори про вступ Грузії до ЄС. А закінчилося теплим прийомом у Пекіні Путіна і його помічників, включно з нещодавно призначеним головою Ради безпеки. Сі заявив, що два лідери запропонували один одному "стратегічне керівництво", - нагадує The Times.

Вказується, що це був розрахований удар "в очі Заходу" після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен вирушив до Пекіна минулого місяця і був близький до того, щоб застерегти Сі від продовження підтримки війни Росії з Україною.

Також видання пише, що Путін хоче прискорити трансформацію Росії у військову економіку, а конфлікт в Україні переріс у "жорстоке виснаження": "Затримки постачань зброї зі США на мільярди доларів, стримувані республіканськими розбратами, допомогли російським військам просунутися вперед навколо Харкова".

Наступ РФ під Харковом - заява Зеленського

Президент Володимир Зеленський упевнений, що наступ російських окупантів на Харківську область зводиться до спроби послабити Сили оборони загалом на всьому фронті. За його словами, Росія хоче показати, ніби це саме вона визначає, що буде далі з війною:

"Фактично вся Харківська операція окупанта зводиться до спроби послабити наші сили загалом по фронту і водночас до спроби зміцнити його пропаганду - пропаганду, спрямовану і на світових лідерів".

Вас також можуть зацікавити новини: