Ілюстрація REUTERS

Парламент Єгипту в понеділок дозволив розміщувати війська за межами країни, уповноваживши на це президента Абделя Фаттаха Ас-Сісі.

Це сталося після того, як глава Єгипту пригрозив військовими діями проти сил, підтримуваних Туреччиною, в сусідній Лівії, де роками йде громадянська війна, повідомляє ТСН із посиланням на Egypt Today.

Як зазначається, таке рішення ухвалили на закритому засіданні, присвяченому захисту національної безпеки Єгипту і Лівії від терористичних загроз. Учасники сесії не можуть розголошувати будь-які деталі.

Відео дня

Читайте такожЗ'єднання явилося відео евакуації найманців ПВК Вагнера з Лівії

За інформацією ЗМІ, 16 липня президент на зустрічі з лівійськими вождями племен заявив, що Єгипет завжди стояв за мирне завершення війни в Лівії. Однак йому доводиться спостерігати за діяльністю, яка загрожує національній безпеці Єгипту. Він додав, що військова інтервенція країни в Лівії можлива лише за згодою лівійського народу і з дозволу парламенту Єгипту.

Зазначимо, що дозвіл парламенту не свідчить про обов'язкове введення єгипетської армії на територію Лівії.

Бойові дії в Лівії почалися після повалення лівійського диктатора Муаммара Каддафі. Зараз країна розділена між урядом на сході, союзником якого є військовий командир Халіфа Хафтар, і урядом національної єдності в Тріполі на заході.

Єгипет у цій війні підтримує східні лівійські сили, а Туреччина – уряд заходу в Тріполі.