Боррель розповів про постачання Україні боєприпасів / фото US Army

Європейський Союз вже відправив в Україну майже 300 тисяч артилерійських снарядів калібру 155мм. 

Як передає кореспондент УНІАН, про це віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель сказав на пресконференції у Києві.

"На даний момент, я думаю, що ми майже досягнули цифри у 300 тисяч боєприпасів калібру 155 мм, які вже надіслані в Україну, і також близько 2 тис 900 ракет. Це ще не усе з того, що ми маємо надати, але ми на правильному шляху", - сказав Боррель. 

Відео дня

Високий представник ЄС додав, що Єврокомісія працює за трьома напрямками. Зокрема, прохає європейські армії надати Україні те, що вони мають наразі із запасів, прохає європейську промисловість збільшити об'єми виробництва, а також просить країни-члени робити спільні закупівлі для того, аби зменшити затримки і знизити ціни на озброєння і боєприпаси.

Боррель уточнив, що Єврокомісія створила план, аби країни-члени спільно представили свої потреби для промисловості, аби зменшити затримки виробництва озброєння та збільшити об'єми цього виробництва.

Як повідомляв УНІАН, країни-члени Європейського Союзу та керівні інституції ЄС разом виділили на підтримку України найбільшу суму у світі, яка сягнула 85 мільярдів євро.

Боєприпаси для України від ЄС

На початку року, на тлі використання на фронті тисяч артилерійських боєприпасів щодня, західні союзники України активізували зусилля з їх закупівлі та виробництва.

В березні в ЄС погодилися поставити Україні мільйон дефіцитних артилерійських боєприпасів упродовж наступних 12 місяців.

Нещодавно сім з 27 країн Європейського союзу вже замовили артилерійські снаряди калібру 155 мм для України за вже узгодженим планом.

Вас також можуть зацікавити новини: