Захід запропонує Києву вступ до НАТО в обмін на поступки Росії / фото president.gov.ua

На Заході є група чиновників, які спонукають Україну до територіальних компромісів з Росією, але ані Київ, ані Москва не приймають такий варіант завершення війни.

Як повідомляє The Wall Street Journal, США та їхні ключові європейські партнери, такі як Німеччина, категорично проти сценарію перемоги РФ у цій війні, але і забезпечити перемогу України союзники по НАТО не готові.

Серед західних посадовців є страх, що рішучі цілі України спровокують довготривалу війну, а тому для Києва можуть запропонувати угоду: поступитися окупованими територіями в обмін на вступ до НАТО чи ЄС, або отримати гарантії довгострокової військової і економічної підтримки.

Відео дня

Видання зазначає, що на Заході зацікавлені припинити війну між Україною та РФ, тому що це негативно впливає на світову економіку, а також незрозуміло, чи готові жителі європейських країн підтримувати рішення своїх політиків щодо допомоги Києву.

Території України в обмін на членство в НАТО

Нещодавно один з чиновників НАТО запропонував Україні поступитися Росії територіями, а в обмін на це отримати "зелене світло" на вступ до Альянсу.

Пізніше автор скандальної заяви вибачився та наголосив, що його слова були помилкою.

Врешті-решт генсек НАТО Єнс Столтенберг сказав, що лише Україна буде вирішувати, коли їй сідати за стіл переговорів з Росією.

Вас також можуть зацікавити новини: