Вашингтон уважно стежить за ситуацією / фото mc.nato.int

США зажадали від Російської Федерації пояснень щодо ситуації в Балтійському морі. Йдеться про так звану "зміну" кордонів із Литвою та Фінляндією.

Речник Державного департаменту Метью Міллер заявив, що США солідарні з партнерами в НАТО і Європейському союзі щодо дій РФ та її провокацій на кордоні з країнами Балтійського регіону. У Держдепі США зажадали від Москви пояснень з приводу її "наказу".

"Зараз Росія сіє плутанину на кордонах НАТО/ЄС. Ми солідарні з нашими союзниками в країнах Балтії та Балтійського моря перед обличчям останніх провокацій і закликаємо Росію пояснити свої дії", - зазначив Міллер у Twitter (X).

Відео дня

За його словами, Вашингтон уважно стежить за ситуацією.

Російська окупація Балтійського моря - головні новини

РосЗМІ з посиланням на проєкт постанови російського уряду заявили, що Росія готується зрушити кордон із Литвою та Фінляндією в Балтійському морі.

У МЗС Литви назвали "навмисною, цілеспрямованою провокацією з метою залякати сусідні країни та їхні суспільства" озвучені Росією плани щодо розширення територіальних вод у Балтійському морі поруч.

Зі свого боку прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що Росія "може випробовувати" країни-члени НАТО недавніми діями, пов'язаними з демаркацією своїх кордонів.

Вас також можуть зацікавити новини: