Фукуяма спрогнозував, що станеться, якщо РФ переможе / фото twitter.com/FukuyamaFrancis

Те, як закінчиться війна РФ проти України буде мати вирішальне значення не тільки для сусідніх країн, але і для всього світу.

Таку заяву зробив американський політолог Френсіс Фукуяма. Він зазначив, що результат війни може безпосередньо торкнутися трьох країн, оскільки у Кремля є претензії на їх землі.

"Багато що може змінитися в інших країнах. Грузія, Молдова і Казахстан – можуть негайно піддатися впливу, якщо РФ переможе і залишить за собою захоплені українські території. У РФ є претензії на землі цих країн", - пояснив ситуацію Фукуяма.

Відео дня

При цьому політолог попередив, що події в Україні вплинуть і на країни Азії. "Ще недавно майже ніхто в цьому регіоні не сприймав думку, що Китай зважиться напасти на Тайвань", - зазначив він.

Крім того, за його словами, результат війни вплине і на внутрішньополітичну ситуацію США.

Війна в Україні: прогноз Фукуями

У травні цього року, напередодні українського контрнаступу, Френсіс Фукуяма висловив думку, що після звільнення Херсонської та Запорізької областей Україна і РФ можуть почати справжні переговори.

Також Фукуяма зазначив, що в разі можливих переговорів окупований Крим стане великою вразливістю для росіян. При цьому він заявив, що якщо Кремлю доведеться поступитися Кримом, "важко зрозуміти, як Путін це переживе, враховуючи, скільки він вклав у його анексію".

Вас також можуть зацікавити новини: