Затримання Навального - Москва нагрубіянила і пригрозила G7  / REUTERS

Міністерство закордонних справ РФ у хамовитій формі відповіло на вимогу членів «Великої сімки» відпустити з-під варти опозиціонера Олексія Навального.

Гнівна заява розміщена на сайті МЗС РФ.

Читайте такожУ Росії затримали тіктокера "Костю Киевского" - він підозрюється в нападі на машину ФСБ

Відео дня

Москва назвала «бездоказовими» звинувачення у порушенні міжнародно-правових обов’язків. У Лаврова розцінюють вимогу G7 «як грубе втручання у внутрішні справи та як відверто недружній крок».

«Видима еволюція колись шанованого об’єднання, чиї рішення впливали на хід дискусії у питаннях світової економіки й політики, не може не викликати співчуття. Сьогодні ми бачимо, як «сімка», котра втратила колишній авторитет у міжнародних справах, приміряла роль арбітра у сфері дотримання норм демократії й прав людини, не маючи жодних підстав», – йдеться у заяві росіян.

Москва закликала G7 «відмовитися від пересмикування фактів й інших методів ведення інформаційної війни, звертати більше уваги вирішенню проблем своїх громадян».

«Наполегливо рекомендуємо кожній з держав «Групи семи» та ЄС ретельно прораховувати можливі наслідки участі у подібних антиросійських демаршах для подальшого розвитку двосторонніх взаємин з нашою країною», – заявили у МЗС РФ.

Протести в Росії через арешт Навального

  • Навальний 17 січня повернувся до Москви з Німеччини, де він проходив лікування після отруєння влітку 2020 року.
  • Його літак повинен був приземлитися в аеропорту "Внуково", але був перенаправлений в "Шереметьєво". Відразу ж на прикордонному контролі в аеропорту його затримали співробітники поліції.
  • В управлінні Федеральної служби виконання покарань по Москві заявили, що Навального затримали за ухилення від явки в кримінально-виконавчу інспекцію як умовно засудженого за злочин.
  • 18 січня суд заарештував опозиціонера до 15 лютого.
  • Навальний закликав прихильників не боятися і виходити на вулиці. 
  • 23 січня в РФ проходили акції на підтримку Навального. Силовики затримали понад 2500 осіб по всій Росії.