Зеленський підкреслив, що в Україні для Путіна масованого реваншу не вийде / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський допускає вторгнення Росії в одну з країн НАТО, оскільки лідеру РФ Володимиру Путіну треба буде показувати "успіхи" своєму народові.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав сказав під час прес-конференції. Його запитали, чи можливо, на його думку, щоб Росія вторглася в іншу країну, зокрема країну НАТО.

"Так, я вважаю, що це можливо. І це може статися", - сказав Зеленський.

Він підкреслив, що в Україні для Путіна масованого реваншу не вийде. "Принаймні, ми будемо боротися. І якщо буде постачання зброї - будемо більш сильними. А йому треба буде показувати успіх. І всі розуміють, що він може бути там, де є слабке місце і бажано, щоб це ще й були держави, які до цього мали вплив Москви ще за радянських часів. І де є ті чи інші негаразди, тобто ті чи інші конфлікти, сепаратні інституції. Такий, ви знаєте, приклад Молдови", - сказав Зеленський.

Він нагадав, що українська розвідка перехопила документ про план змінити керівництво цієї держави.

"Давайте подумаємо, яким чином вони це можуть зробити? Я не бачу кордонів з Росією. Тобто буде висадка, де вона може бути? Ми говоримо про атаку з Придністров'я, або атаку Кишинева. І вони можуть це робити і розвивати цей напрямок", - зазначив президент.

Зеленський підкреслив, що Росія весь час провокує. "Вони провокують постійно. З самого початку війни були постріли з території Придністров’я в нашу сторону. Вони хотіли, щоб ми зайшли", - сказав глава держави.

Зараз, за його словами, "вкидають" інше - що на кордоні Придністров'я й України нібито бачать "непорозуміння" і що Україна збирається зайти на територію Придністров’я.

"Тому я вважаю, що Росія буде добиватись якихось успіхів. Ракета перетнула повітряний простір Румунії. Тобто вони будуть робити такі кроки. Я вважаю, що бажано запобігати таким можливостям посиленням - зброя, санкції і всі відповідні кроки", - підкреслив Зеленський.

Російське втручання - ситуація в Молдові

Як повідомляв УНІАН, 9 лютого президент України Володимир Зеленський повідомив, що українська розвідка здобула плани Кремля щодо дестабілізації ситуації та захоплення влади в Молдові. Ці відомості Київ тут же передав Кишиневу.

У Службі інформації та безпеки Молдови підтвердили, що отримали від України розвідінформацію про плани Кремля щодо захоплення влади в країні.

Пізніше президент Молдови Майя Санду розповіла подробиці планів Москви. Вона заявила, що Росія планує здійснити держпереворот у Молдові. Для цього Москва може використовувати протести "опозиції", залучаючи до них людей з військовою підготовкою, а також громадян РФ, Білорусі, балканських країн. Ці люди повинні будуть атакувати урядові будівлі з метою зміни влади в країні.

Тим часом, новий прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив про необхідність демілітаризації Придністров'я "шляхом виведення російських військ", після чого необхідні економічна і соціальна інтеграція громадян. Він закликав не ігнорувати існування реальної небезпеки ескалації військових або гібридних операцій. При цьому Речан назвав нейтралітет не більше ніж "інструментом зовнішньої політики".

Вас також можуть зацікавити новини: