Фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський попросив прем'єр-міністра Ізраїлю Нафталі Беннета виступити посередником у переговорах між Україною і Росією в Єрусалимі.

За словами посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, запит був зроблений під час телефонної розмови між двома лідерами в п'ятницю, повідомляє The New York Times. Інформацію анонімно підтвердив ізраїльський чиновник.

"Ми віримо, що Ізраїль — єдина демократична держава в світі, у якої прекрасні відносини як з Україною, так і з Росією", — сказав пан Корнійчук. В офісі пана Беннета підтвердили факт телефонного дзвінка, але відмовилися коментувати його зміст.

Відео дня

Пан Корнійчук сказав, що Ізраїль не відразу погодився на прохання. "Вони не сказали "ні", - сказав він. "Вони намагаються з'ясувати, де вони знаходяться в цій шаховій грі".

За словами пана Корнійчука, Україна буде відчувати себе більш комфортно, ведучи переговори в Ізраїлі, ніж у Білорусі, Близькому союзнику Кремля і місці попередніх мирних переговорів, тому що вона сприймає Ізраїль як більш нейтральну сторону.