МИД Украины / Wikipedia

Україна вимагає від Росії невідкладно забезпечити українському консулу зустріч із безпідставно утримуваними на території РФ громадянами України Миколою Карпюком, Станіславом Клихом, Олегом Сенцовим, Олександром Кольченком, Геннадієм Афанасьєвим.

Про це йшлося під час вчорашньої робочої зустрічі у Москві керівників консульських служб зовнішньополітичних відомств України та Російської Федерації, повідомили УНІАН у прес-службі МЗС.

«Українською стороною вкотре висунуто вимогу забезпечити неухильне виконання Росією положень міжнародних договорів у консульській сфері», - підкреслюється в повідомленні.

Відео дня

Окрему увагу, за даними МЗС, приділено справі народного депутата України, члена делегації України в ПАРЄ Надії Савченко та повторено вимогу щодо її негайного звільнення, як і інших незаконно утримуваних на території Російської Федерації громадян України.

В зовнішньополітичному відомстві України зазначають, що досягнуто домовленості щодо продовження обговорення проблемних питань у сфері забезпечення прав громадян.