Корбан обвиняет штаб конкурента в подкупе избирателей / Скриншот Громадське

Про це йдеться в заяві виборчого штабу, переданій УНІАН.

"Чергова хвиля скупки голосів на користь провладного кандидата перейшла в нову фазу. Після того, як неодноразово були зафіксовані факти скуповування голосів, в кращих традиціях підпільної конспірації, штаб провладного київського кандидата перейшов на роздачу грошей в автобусах", - йдеться в заяві.

Як заявляють у штабі, після збору певної кількості так званих «агітаторів» в заздалегідь означенкому місці – їх забирає комфортабельний автобус, який протягом деякого часу кружляє містом. Після цього висаджує пасажирів і їде на іншу точку збору, де історія повторюється.

Читайте такожНа Чернігівщині затримали штабну машину Березенка з "чорною" агітацією проти Корбана (відео)

"Немає жодних сумнівів, що спіймані на гарячому керівники «агітаторів», які пропонують гроші виборцеві за голос, відданий на користь провладного кандидата, вирішили піти іншим шляхом. Тепер завдання скупника – привести людину, готову до продажу свого голосу, в певне місце. Там з ним, вже в автобусі, розплачуються і дають інструкції, як себе вести з пресою, якщо вона з'являється, як відповідати на запитання чи йти від них", - зазначили в штабі Корбана.

"Ми віримо, що чернігівці не будуть піддаватися на провокаційні дії, за які кримінальним кодексом передбачається позбавлення волі до 7 років. Ці роки ув'язнення не коштують тих 400 гривень, за які хочуть купити ваш голос, вашу душу!", - йдеться в заяві.

Як повідомляв УНІАН, Центральна виборча комісія призначила проміжні вибори у Верховну Раду в одномандатному виборчому окрузі №205 у Чернігові на 26 липня.

Вибори призначені у зв'язку з достроковим припиненням депутатських повноважень обраного в цьому окрузі Валерія Куліча, який 31 березня був призначений головою Чернігівської обладміністрації.

Головними конкурентами на виборах в окрузі вважаються один з лідерів партії "УКРОП" Геннадій Корбан і висуванець від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Березенко.

Раніше Корбан неодноразово скаржився на підкуп виборців і використання адмінресурсу на окрузі з боку влади.