Фото УНІАН

Про це він заявив у своєму зверненні, що транслювалося на телеканалах.

Яценюк підкреслив, що тривалий час коаліція не визначається з низкою міністрів як на звільнення, так і на призначення.

Читайте також"Батьківщина" вимагатиме відставки усього Кабміну

Відео дня

Голова уряду вкотре звернувся до парламентської коаліції «невідкладно розпочати прозоре і публічне обговорення можливих кандидатів та, не марнуючи часу, призначити на урядові посади компетентних фахівців, які будуть користуватися довірою і підтримкою коаліції».

Яценюк також підкреслив, що 2016 рік постає з широким порядком денним: «Треба відверто визнати – рік буде непростим. Світову економіку лихоманить. Відбувається стрімке падіння світових цін на основну продукцію, що експортується Україною, - сільськогосподарську, метал, руду. Світ ослаблюють воєнні конфлікти, тероризм та мільйони мігрантів і переселенців, політична невизначеність через вибори у провідних західних державах».

Читайте такожЯценюк хоче оновити коаліційну угоду

«Український політикум повинен зустріти загрози 2016 року з усією серйозністю, зрілістю та відповідальністю», - сказав він.

«Ми зобов’язані забезпечити стійкість управління країною та діяльності законодавчої і виконавчої влади», - наголосив Яценюк.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк виступає за проведення референдуму стосовно змін до Конституції. Голова уряду підкреслив, що референдум щодо Конституції і є «прямим народовладдям у вільній та демократичній країні, за яку ми боролися два роки тому на Майдані і зараз захищаємо зі зброєю в руках».