УНИАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі глави держави.

Читайте такожПорошенко: санкції – це єдиний механізм утримати Путіна за столом переговорів

 «Обмежувальні заходи, зокрема, будуть застосовуватись до підприємств російського військово-промислового комплексу, фінансових установ, які забезпечують підтримку терористичних організацій так званих ЛНР/ДНР, до компаній морських і авіаційних перевезень, які працюють з окупованою частиною України в Криму. Йдеться і про компанії-оператори, судна і літаки яких нахабно порушують українське законодавство, відвідуючи порти, незважаючи на сувору заборону, яку видала Україна», - сказав Порошенко.

Відео дня

За словами президента, це питання вже опрацьовано в Кабінеті міністрів, Національному банку, Службі безпеки, інших структурах.

Нгадаємо, раніше Рада національної безпеки і оборони схвалила рішення про застосування нових санкцій проти представників правоохоронних та судових органів Російської Федерації через переслідування українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка.

Як повідомляв УНІАН, Європейський Союз затвердив рішення про продовження ще на півроку санкцій, застосованих проти 146 громадян та 37 компаній за порушення територіальної цілісності і суверенітету України.