Держдума РФ / REUTERS

Про це голова Представництва Європейського Союзу в Україні Г'ю Мінгареллі сказав кореспонденту УНІАН у коментарі про те, як ЄС оцінює проведення виборів до Держдуми РФ у російських дипломатичних установах, які розміщені на території України.

Як зауважив голова дипломатичної місії Євросоюзу в Україні: "Ми дуже уважно спостерігали за цим питанням".

"Попередня інформація вказує на те, що загалом день голосування в Україні минув мирно, незважаючи на дії деяких протестувальників з метою блокування доступу для російських громадян, які здійснювали своє право голосу", - сказав посол ЄС в Україні.

Відео дня

У цьому зв'язку дипломат наголосив, що важливим є те, що "українська влада взяла на себе відповідальність щодо громадського порядку та безпеки дипломатичної та консульських місій".

Мінгареллі додав, що очікує подальшої інформації від спостережної місії ОБСЄ.

Читайте такожРосійський експерт оцінив, чи піде Захід на невизнання виборів до Держдуми

Як повідомляв УНІАН, Росія 18 вересня у своїх диппредставництвах в Києві, Львові, Одесі та Харкові відкрила чотири виборчі дільниці на виборах до Держдуми.

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова закликала органи влади України гарантувати безпеку голосування 18 вересня в посольстві РФ і консульських установах РФ на території України.

Вона заявила, що, відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні зносини 1961 року і Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, українська влада зобов'язана вжити заходів щодо захисту дипломатичних установ «від будь-яких можливих провокацій, вторгнення і нанесення шкоди, а також для запобігання будь-якому порушенню спокою або образи гідності».