В Запорожье перед ОГА устанавливают пункты обогрева / Facebook

Учасники Майдану в Запоріжжі продовжують мітингувати перед зданим облдержадміністрації, вимагаючи відставки Президента України Віктора Януковича і представників місцевої влади, зокрема, голови Запорізької ОДА Олександра Пеклушенка.

Як передає кореспондент УНІАН, щоб не замерзнути (температура повітря на табло Запорізького голопоштампту, розташованого по сусідству із зданим ЗОДА, - 12 градусів морозу), учасники Майдану почали розпалювати на площі перед приміщенням ЗОДА багаття з ялинок.

Правоохоронці, яких, згідно з даними офіційного сайту ГУ МВС України в Запорізькій області, для забезпечення правопорядку під час акції залучено 584 людини, цим діям учасників запорізького Майдану поки не перешкоджають.

Відео дня

Читайте такожНа запорізькому Майдані заявили, що не збираються захоплювати ОДА

Самі учасники Майдану заявляють, що палять багаття, щоб зігрітися і дочекатися підкріплення: згідно із заявами в мікрофон ряду активістів, до присутніх на площі перед ЗОДА майднівцям повинні найближчим часом приєднатися ще близько тисячі чоловік – працівники ринків м. Запоріжжя.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 26 січня, в Запоріжжі, була спроба штурму ОДА. За даними працівників ОДА, що стали свідками спроби захоплення, вона полягала в тому, що учасники Майдану – близько 3 тис. чоловік спробували через заслін міліції пробитися в будівлю облдержадміністрації. При цьому декілька вікон будівлі ОДА було розбито кинутими невідомими предметами. За даними співорганізатора запорізького Майдану - керівника громадської організації «Українська справа», від імені якої традиційно подаються заявки на проведення кожної неділі перед будівлею Запорізької ОДА запорізького Майдану Ігоря Артюшенка, в результаті, 3 людини було госпіталізовано з осколковими пораненнями, що не представляють загрози для життя.

При цьому Артюшенко заявив, що організатори Майдану не планували і не планують захоплювати будівлю Запорізької обласної державної адміністрації.

Міліція відкрила кримінальне провадження.