Про це зі сцени заявив комендант Майдану Андрій Парубій, пишет Тиждень.ua.

«Сьома сотня знаходиться всередині Верховної Ради. Також там знаходиться підрозділ «Правого сектора». Охороняється Кабмін. Дев’ятнадцята і третя сотні охороняють Адміністрацію президента. П’ятнадцята сотня охороняє Міністерство внутрішніх справ», - розповів Парубій.

Він також зазначив, що силовики можуть приєднуватися до патрулювання.

Відео дня

«Ми сказали міліціонерам, що вони всі можуть переходити на бік Майдану, і ми готові до того, що вони з нами можуть здійснювати патрулювання. Але вони повинні використовували блакитно-жовтні стрічки», - наголосив Парубій.

«Ми маємо достатньо блакитно-жовтих стрічок, і ми знаємо, що там є багато порядних людей. Зголошуйтеся, і ми дамо вам стрічки, і будемо спільно працювати для забезпечення порядку в Києві», - сказав комендант Майдану.

Він також запевнив, що відтепер Майдан бере під свій контроль увесь Київ.

«Нам важливо показати, що коли Київ є під контролем Майдану, то в Києві буде порядок такий, якого не було ніколи», - підсумував Парубій.

За його словами, Військовий штаб, який знаходиться у будівлі по вулиці Хрещатик, 24, відтепер бере місто під свій контроль і « оголошує, що ми не допускаємо будь-яких дій без узгодження зі штабом».

Нагадаємо, що 21 лютого ввечері виступ лідера фракції УДАР Віталія Кличка перервав один із сотників Майдану. Він вийшов на сцену і заявив, що якщо президент Віктор Янукович не піде у відставку до 10 години ранку 22 лютого, люди підуть у збройний наступ. Присутні на Майдані жваво підтримали цю заяву.

Нагадаємо також, що лідери трьох опозиційних фракцій 21 лютого підписали угоду з урегулювання кризи з президентом Віктором Януковичем. За словами опозиціонерів, це було зроблено для того, аби уникнути розколу України та нового кровопролиття.

Після цього Верховна Рада швидко ухвалила низку рішень, які просувала опозиція: повернення до Конституції 2004 року (з подальшим її реформуванням), усунення з посади голови МВС Віталія Захарченка, звільнення від покарання активістів та допомога від держави постраждалим і сім’ям загиблих учасників акцій протесту.

Крім того, ухвалено закон, за яким можна звільнити з в’язниці екс-прем’єра та лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко.

При цьому вимога протестувальників про негайну відставку Януковича з посади президента не задоволена. Янукович лише заявив про згоду провести дострокові вибори у грудні.