Нагадаємо, що військовим "запропонували" три варіанти: присягнути Росії, або отримати російські паспорти і залишитись на півострові, але вже в якості цивільних, або ж отримати по чотири тисячі гривень і назавжди залишити Крим, повідомляє Радіо Свобода.

Далі, припускають військові, можливий силовий варіант. Моряки чекають розпоряджень від Міноборони, втім там, поки що, мовчать.

Відео дня

Читайте такожУ Криму російські військові захопили два українських корвета

«Якщо Держдума ухвалить закон, щоб все тут націоналізувати, то ми підпадаємо під дію кримінального кодексу Російської Федерації і стаємо військовими злочинцями. Якщо ж ми просто здаємо кораблі, то ми по українському законодавству будемо державними зрадниками», – розповів офіцер одного кораблів, який з міркувань безпеки побажав залишитись не названим.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 березня, Держдума Росії має розглянути законопроект про приєднання Криму до складу Російської Федерації. Тоді ж спливає термін ультиматуму. Якщо нічого не зміниться, екіпажі кораблів не виключають силового захоплення суден російськими військовими. В будь-якому разі, без відповідного наказу, залишати кораблі не планують.