/ uk.wikipedia.org

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Reuters.

У неділю, 18 січня, незабаром після півночі, були розстріляні один місцевий житель і п'ять громадян інших країн - Нігерії, Малаві, В'єтнаму, Нідерландів та Бразилії. Всі вони були засуджені за злочини, пов'язані з незаконним обігом наркотиків. Це перша страта при президентові Джоко Відодо.

Бразилія заявила, що відкликає свого посла в Джакарті «для проведення консультацій». «Застосування смертної кари, яку світове суспільство все більше і більше засуджує, серйозно вплине на відносини між нашими країнами», - підкреслили в президентській канцелярії.

Відео дня

Марку Арчір Кардозу Морейра в 2003 році був затриманий в аеропорту Джакарти при спробі ввезти 13,4 кілограма кокаїну, захованого в трубках каркаса дельтаплана.

Читайте такожПакистанська влада вирішила стратити 500 осіб

Влада Нідерландів, колишньої метрополії, також відкликала посла з Індонезії. Виступивши із засудженням страти свого громадянина Анг Кьєм Соея, міністр закордонних справ Берт Кендерс заявив: «Це жорстоке і нелюдське покарання, яке являє собою неприпустиме заперечення гідності та недоторканності людини».

Президент Індонезії зайняв жорстку позицію щодо осіб, які вчинили наркозлочини. Минулого місяця він відмовив шістьом засудженим у помилуванні і затвердив виконання вироку. У цій країні в 2013 році страти відновилися після п'ятирічної перерви.