Група бойового управління 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго, що виконує завдання з підтримання миру та безпеки у цій країні, провела спільне з індійськими військовими практичне заняття з методики роботи офіцерів щодо рекогносцировки місцевості.

З місця проведення заняття – командно-спостережного пункту Індійського батальйону бригади Північне Ківу на висоті Мунігі-Західна на декілька кілометрів добре проглядаються навколишні гірські хребти, місцеві селища і дороги, табори багатонаціональних миротворчих контингентів Місії ООН.

– У серпні саме тут ми проводили практичні тренування у наведенні вертольотів Мі-24 на наземні цілі, – розповідає керівник заняття, начальник командного пункту штабу 18 окремого вертолітного загону полковник Віталій Шмаков. – Мета сьогоднішнього заняття – удосконалення практичних навичок офіцерів групи бойового управління з топографічного й тактичного орієнтуванні на місцевості. Насамперед, це робота з топографічними картами, лазерними дальномірами, компасами, іншими засобами. Перевіряється точність вимірювань та вірність визначення місцезнаходження групи бойового управління, наземних орієнтирів, підрозділів, наземних об’єктів (цілей), розробка схеми орієнтирів на місцевості.

Відео дня

Згідно з вимогами керівних документів та інструкцій, заняття для офіцерів груп бойового управляння проводяться у повному екіпіруванні.

Після перевірки готовності групи бойового управління до заняття офіцерів ознайомили з особливостями проведення рекогносцировки в гірсько-лісистій місцевості екваторіальної Африки з використанням топографічних карт та умовних знаків нанесення обстановки контингентів Місії ООН.

Варто додати, що з початку цієї ротації 18 окремого вертолітного загону групою бойового управління було проведено понад 200 занять та практичних наведень на наземні цілі вертольотів Мі-24.