REUTERS

Відео дня

«В Україні сектор малого та середнього підприємництва обіймає 99% загального числа підприємств і підприємців. Однак ці компанії становлять відносно незначну частку економіки - не більше 15% ВВП, тоді як у розвинених країна цей показник становить до 70% ВВП. Це означає, що розвиток малого і середнього бізнесу стане потужним стимулом розвитку економіки. У Мінекономрозвитку вже розробили стратегію розвитку малого і середнього бізнесу - спільно з міжнародними партнерами, за що я висловлюю їм вдячність», - сказав він.

Читайте такожМалий і середній бізнес Полтавщини отримав 38 млн грн фінансування завдяки кредитуванню "Приватбанку" через платформу "КУБ"

Як повідомляв УНІАН, Міністерство економічного розвитку і торгівлі до кінця року має намір затвердити стратегію розвитку малого та середнього бізнесу (МСБ) до 2020 року, покликану збільшити роль МСБ в економіці України.

Стратегію буде сконцентровано на шести основних сферах: дерегуляція, спрощення доступу МСБ до фінансування, спрощення податкового адміністрування, підвищення популярності підприємництва, залучення МСБ у зовнішньоекономічну діяльність і забезпечення його інноваційності.