false

Нагадаємо, що поема «Біла ворона» була написана поетом Юрієм Рибчинським ще в 1989 році. Темою твору стала історія Святої Жанни, Орлеанської Діви або Жанни д'арк, яка очолила боротьбу французького народу в часи Столітньої війни. Вперше в історії - під час цієї війни за національне визволення французів від англійського поневолення - з народності сформувалася нація.

Поет Юрій Рибчинський розповів, що вибрав для свого твору значущий персонаж, жертовний і величний. Саме такий він метафорично зобразив Жанну:

«Дивовижна дочка народилася,

Відео дня

народилася в зграї ворон.

Нерадивою, гордою, вільною

та потворою звали її.

Та тому, что була вона білою!

Не такою, як всі крикуни!» 

У 1991 році спільно з композитором Геннадієм Татарченком Юрій Рибчинський створює першу українську рок-оперу «Біла Ворона», яка стала тоді справжнім мистецьким вибухом. Складна, мелодійна, емоційна музика в поєднанні з потужними акцентами змісту... Рок-опера робила величезне враження на слухачів. Кілька разів «Біла ворона» ставилася на українській сцені, а пісні з рок-опери виконувалися відомими естрадними співаками в різних країнах світу.

false

Сьогодні тема твору набуває особливого - нове, актуальне, в чому вирішальне для України - значення. Пронизані відчаєм долі, наповнені болем, горем і стражданням душі людей. Трагедії такого масштабу нерідко призводять до формування нації. Саме сьогодні, як ніколи, питання консолідації, єднання людей стають надзвичайно важливим для українського народу. Версія рок-опери «Біла ворона», створена Національної оперетою України – це бачення справжнього крізь алегоричні призми мистецтва. Чесно. Сміливо. Відверто.

У день прем'єри в Театрі чекають авторів - Юрія Рибчинського та Геннадія Татарченко.

false

Постановочна група:

Режисер-постановник - Максим Голенко

Балетмейстер-постановник – Максим Булгаков

Диригент-постановник – Сергій Нестерук

Художник по костюмах – Олена Левченко

Сценограф Володимир Ковальчук

У головних ролях:

Жанна – Тамара Ходакова, Катерина Алексєєва

Жульєн – Євген Прудник, Дмитро Воронов

Коли: 22 і 23 лютого

Де: Національна оперета України (м. Київ, вул. Велика Васильсковская, 53/3, ст. метро «Олімпійська»)

Початок о 19:00

Квитки тут: http://operetta.com.ua/event/prem-yera-bila-vorona/