Європарламент не дав дозволу на використання “м`ясного клею” при виробництві м`ясопродуктів.
Як передає кореспондент УНІАН, про це говориться в прийнятій учора на сесії Європарламенту в Страсбурзі резолюції.
“За” проголосували 370 депутатів, проти – 262, утрималися – 32. Мінімально необхідна кількість депутатів для накладення вето на дозвіл становила 369.
“М`ясний клей” – це свинячий або яловичий тромбін, який використовується для “склеювання” м`ясопродуктів, щоб сформувати з окремих шматочків м`яса готовий стейк.
Депутати відзначили, що використання “м`ясного клею” може ввести в оману споживачів.
“Споживачі в Європі мають знати, що вони купують справжній біфштекс або окіст, а не склеєні шматки м`яса”, - заявив депутатам голова Комітету з питань захисту навколишнього природного середовища Європарламенту Джо ЛАЙНЕН (група соціалістів і демократів, Німеччина).
Депутати Європарламенту також відзначили, що продукти з використанням “м`ясного клею” можуть мати великі ризики бактерійного інфікування.
Таким чином, органи влади країн - членів ЄС можуть самостійно вирішувати, дозволяти використання “м`ясного клею” при виробництві м`ясопродуктів чи ні.