Арбітражний суд Москви у понеділок проведе основні слухання за позовом медіахолдинга ТОВ "Ньюс Медиа-Рус", засновника порталу lifenews.ru і ряду друкованих ЗМІ, до корпорації Google і відеосервісу YouTube, що їй належить, про стягнення 1 мільйона рублів.

Позов заявлений з приводу незаконної, на погляд позивача, демонстрації на порталі YouTube відеоролика, відзнятого кореспондентом lifenews.ru під час святкування дня народження президента України Віктора Януковича.

Виконавчий директор ТОВ "Ньюс Медиа-Рус" Ашот Габрелянов, коментуючи Російському агентству правової і судової інформації (РАПСІ) подачу позову, пояснив, що ролика мав величезну кількість переглядів, при цьому власники сервісу супроводжували його комерційною рекламою.

Відео дня

За словами Габрелянова, позивач витратив чимало грошей, відправивши свого журналіста у відрядження, а YouTube, не витративши ні копійки, не соромиться заробляти на ролику, навіть не поінформувавши правовласника.

При цьому в своєму позові до YouTube і Google компанія не вимагає припинити демонстрацію ролика про Януковича, заявлено тільки вимогу про компенсацію в 1 мільйон рублів, зазначає РІА "Новости".Як пояснив виконавчий директор позивача, він "не проти те, щоб ролик там висів", якщо він, як правовласник, одержуватиме за це гроші.