Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ наголошує на необхідності створення сучасних сервісних центрів із надання послуг автовласникам, спрощенні порядку проходження техогляду транспортних засобів та впорядкування реєстраційних процедур у МРЕВ.

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, про це В.ЯНУКОВИЧ сказав під час засідання Комітету з економічних реформ, нинішній стан справ у цій сфері наразі є незадовільним і таким, що тягне за собою корупційні діяння.

«Ми значно посилили зараз антикорупційне законодавство, але ця пухлина живе, і ми повинні пам’ятати - без ініціативи з боку уряду вона не зникне. Цей рецепт єдиний. Одним із таких прикладів є суттєве спрощення порядку проходження техогляду транспортних засобів», - сказав В.ЯНУКОВИЧ.

Відео дня

«Я був переконаний, що з цим питанням ми вже покінчили. Однак, змушений констатувати, що вітчизняні автовласники досі не вірять, що безладу настав кінець. У ЗМІ надалі лунають заяви, що корупція нікуди не зникне, а лише змінить прописку», - також зауважив глава держави.

На думку Президента, такий стан справ пов’язаний з низькою якістю впровадження положень закону щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автоперевезень. «Така ситуація ставить під сумнів реалізацію цього Закону, а підзаконні акти, що розроблені, взагалі нівелюють його позитивні сторони», - переконаний В.ЯНУКОВИЧ.

У цьому контексті Президент вкотре наголосив: Уряд має забезпечити невідкладне завершення розробки необхідних проектів, підзаконних актів відповідно до прямих вимог закону.

Глава держави також доручив міністру внутрішніх справ Анатолію МОГИЛЬОВУ завершити впорядкування реєстраційних процедур, які є в МРЕВ.

«Давно назріла необхідність створення сучасних сервісних центрів з надання послуг автовласникам. І я чекаю пропозицій та ініціативи з цих питань», - сказав він.

Президент запропонував розпочати цю роботу з реалізації пілотного проекту в Києві. За його словами, відповідні доручення вже дано уряду, а голова Київської міськдержадміністрації обіцяв забезпечити їх вчасне виконання.