Дослідницький центр порталу Superjob провів опитування серед киян щодо безпечності різних видів транспорту. За результатами проведеного дослідження, більшість опитаних назвали найбільш надійним видом транспорту метро. Такої думки дотримуються 44% респондентів. Чверть опитаних назвали найбезпечнішим видом транспорту трамвай (25%) і 7% вважають, що найбезпечніше пересуватися тролейбусом.

Як і очікували, найнебезпечнішим громадським транспортом визнали маршрутки – тільки 2% опитаних заявили про те, що відчувають себе в безпеці, знаходячись у них. Крім того, українці незадоволені грубістю водіїв маршрутних таксі. На думку респондентів, за кермом маршрутки часто сидять дилетанти, які не здатні відповідати за життя пасажирів.

Важко відповісти на поставлене питання 18% респондентів: "Будь-який з цих видів транспорту несе загрозу пасажирам. Втім, і пішки ходити теж небезпечно"; "Будь-який вид транспорту лякає".

Відео дня

Нагадаємо, транспортна комісія Київради посилила вимоги організації та проведення конкурсів з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах. Новим документом забороняється участь в конкурсі з перевезення пасажирів транспортним засобам, переобладнаним з вантажопасажирських автобусів, що мають менше двох дверей. Таким чином вітчизняні "Богдани" витіснять з ринку "мерседеси" і "газелі". Перевізники також зобов`язуються обладнати мікроавтобуси системами супутникового стеження GPS і підключитися до диспетчерського центру. Крім того, мерія може розірвати договір на обслуговування маршруту в односторонньому порядку, якщо водій порушив ПДР три, або більше разів на квартал.

“Діло”