Керівництво Вінницької обласної державної адміністрації зобов’язало орендарів ставків облаштувати місця для купання.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося сьогодні під час наради керівництва ОДА з керівниками районів.

Зокрема, заступник голови Вінницької ОДА Роман АКСЕЛЬРОД, говорячи про ситуацію на водних об’єктах області, повідомив, що з початку року в регіоні потонула 81 людина, з них 10 - діти, а з початку купального сезону загинули 72 людини, з них 9 - діти. «Ситуація по області катастрофічна», - сказав Р.АКСЕЛЬРОД.

Відео дня

Він також зазначив, на деяких ставках людей не пускають купатись, і люди починають шукати собі місця для купання. «Тому я закликаю голів райдержадміністрацій зібрати всіх власників ставків та зобов’язати їх визначити місця для купання», - сказав Р.АКСЕЛЬРОД.

У зв’язку з цим перший заступник голови Вінницької облдержадміністрації Іван МОВЧАН доручив головам районних державних адміністрації впродовж найближчих днів зустрітись з усіма без винятку орендарями ставків та довести їм позицію влади.

«Ми маємо зобов’язати їх визначити на ставках місця, поставити там знаки «Місце для купання». Все, що стосується інструкцій, - звернутись до МНС, начальнику МНС у Вінницькій області також сьогодні дано відповідне доручення», - сказав І.МОВЧАН.

Перший заступник голови Вінницької ОДА також вимагає, щоб найближчими днями доручення було виконано і реєстр всіх ставків з фотографіями облаштованих для купання місць було пред’явлено йому особисто.