Тернопіль. 12 травня. УНІАН. На Тернопільщині суд виніс вирок відносно начальниці управління юстиції, яка збила неповнолітнього.

Як повідомив кореспонденту УНІАН прокурор Шумського району Тернопільської області Віталій СІДОРОВ, ДТП сталося 7 липня 2010 року.

Начальник районного управління юстиції, повертаючи ліворуч, не попустила мопед, який рухався по зустрічній смузі. 15-річний житель райцентру після зіткнення перелетів через автомобіль чиновниці та впав аж на тротуар. У результаті ДТП неповнолітній отримав відкритий перелом лівого стегна, що, згідно з висновком експерта, належить до тяжкого тілесного ушкодження, яке становило небезпеку для життя в момент спричинення.

Відео дня

«Впродовж судового слідства начальник управління юстиції вела себе зухвало, звинувачувала в автопригоді підлітка. Чиновниця так і не сплатила жодної копійки на лікування важко травмованої дитини», – зауважив В.СІДОРОВ.

Разом з тим, за його даним, експерти на підставі свідчень свідків встановили, що жінка мала уступити дорогу скутеру.
Кременецький районний суд визнав начальницю райвідділу юстиції винною у скоєні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого або важкі тілесні ушкодження), та призначив покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами.

Однак, суд звільнив її від призначеного покарання з випробуванням строком на 1 рік.

Також суд частково задовольнив цивільний позов потерпілої сторони, зобов’язавши засуджену сплатити 5 тис. грн. моральної шкоди, а в частині матеріальної – залишив без розгляду у зв’язку з тим, що не подано доказів її спричинення.

Після цього державний обвинувач подав апеляцію, вважаючи, що покарання, призначене начальнику Шумського районного управління юстиції, занадто м’яке. У апеляції йшлося про позбавлення волі винуватиці на 5 років.

Втім, повідомив В.СІДОРОВ, колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області залишила вирок без змін.

«Незважаючи на вчинений злочин, державний службовець і надалі працює на займаній посаді», – констатував районний прокурор.