Колишній Генеральний прокурор Святослав Піскун поки що не збирається повертатися до України. Крім того, гостро стоїть питання про політичний притулок. Не виключено, що найближчим часом український політик може попросити його у Франції. Про це УНН повідомило поінформоване джерело з оточення колишнього Генпрокурора.

“Піскун у Франції. Гостро стоїть питання із політичним притулком. Окрім того, він мав певні політичні амбіції щодо виборів 2015 року і деяким колам це також не сподобалося. Тому, на скільки мені відомо, до України він повертатись навіть не думає”, — сказав співрозмовник.

Окрім того співрозмовник підтвердив інформацію, що Піскун розпродає майно в Україні.

Відео дня

“Так він продає майно. Ви певно чули про будинок в Буковелі — це не секрет”, — зазначив поінформований співрозмовник агентства.

Разом із тим, до Піскуна УНН не вдається додзвонитись вже довгий час. Усі його телефони вимкнені.

Раніше у ЗМІ повідомлялось, що у березні Святослав Піскун разом зі своєю родиною емігрував з України. На такий крок його, нібито, підштовхнуло тиск з боку ГПУ у зв’язку з кримінальною справою щодо корпорації “Єдині енергетичні системи України”. Так, Піскуна звинувачують у тому, що в 2005 році він незаконно закрив цю справу.

Проте у своїх офіційних коментарях Піскун цю інформацію спростовував. У Генпрокуратурі, у свою чергу, теж заявили, що проти Піскуна жодних кримінальних проваджень не відкрито.