Україна в майбутньому може стати 10 країною, яка готуватиме миротворців. Сертифікація такого навчального курсу – це прямий шлях до створення в Україні Міжнародного регіонального центру з підготовки миротворців, який не тільки готуватиме українських та іноземних правоохоронців, а зможе стати тренувальним майданчиком ООН у Європейському регіоні. Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Лекарь під час з офіцером секретаріату ООН Штефаном Шварцем.

Україна може стати 10 країною, яка готуватиме миротворців

Про це УНІАН повідомили в Управлінні зв’язків із громадськістю МВС України.

Відео дня

Лекарь також зазначив, що Україна надає великого значення діяльності з підтримання міжнародного миру та безпеки, розглядаючи участь у ній як важливий чинник зовнішньої політики. Одним із пріоритетів визначена участь нашої держави у миротворчій діяльності, спрямованій на відвернення і врегулювання міжнародних конфліктів.

«Адже безпека країни починається далеко за її кордонами. З 1994 року близько 3 тисяч працівників МВС України взяли участь у міжнародних операціях. Сьогодні у 7 миротворчих операціях несуть службу 87 правоохоронців», – наголосив Сергій Лекарь.

Україна може стати 10 країною, яка готуватиме миротворців

Заступник міністра, звертаючись до представника секретаріату ООН, зауважив, що МВС України, за підтримки уряду, відповідно до міжнародних стандартів, розроблено спеціалізовані навчальні курси з підготовки спостерігачів цивільної поліції ООН та командного складу миротворчих поліцейських підрозділів. Потужний потенціал сучасного навчального комплексу на базі Спеціального миротворчого центру та подальша його сертифікація сприятимуть досягненню поставленої мети.

Україна може стати 10 країною, яка готуватиме миротворців
Фото: МВС України

Офіцер секретаріату ООН Штефан Шварц у свою чергу наголосив на тому, що нині 80 країн задіяні до міжнародних операцій, у 9 з них функціонують центри з підготовки миротворців. В України є всі шанси стати 10 країною, яка зможе готувати фахівців для врегулювання міжнародних конфліктів.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр України Микола Азаров під час відвідування Спеціального миротворчого центру у травні поточного року, ознайомився з навчальною та тренувальною базою закладу з метою оцінки його здатності функціонувати в якості постійно діючого Міжнародного регіонального центру підготовки миротворчого персоналу ООН. Голова Уряду зазначив, що Центр справляє дуже хороше враження, а підготовка бійців є дуже доброю.