Республіканський комітет Криму з лісового і мисливського господарства у зв`язку з надзвичайно високою пожежонебезпекою закликає обмежити кількість відвідин лісової зони півострова.

Про це УНІАН повідомив прес-секретар Ресікомлісу Максим ГОЛОВАНЬ.

Разом з тим, якщо кримчани і відпочиваючі все ж таки відправляться до лісів, то їх просять суворо дотримуватися правил пожежної безпеки.

Відео дня

«Забороняється розведення багать, за винятком місць масового відпочинку зі спеціально обладнаними пристосуваннями, що перебувають під контролем працівників держлісоохорони», - зазначили в Рескомітеті. Також комітет закликає громадян не кидати запалені сірники і недопалки, після походу до лісу забирати з собою побутове сміття. У разі виявлення лісової пожежі потрібно негайно повідомити про це в лісогосподарське підприємство, територіальний підрозділ МНС, до місцевих органів влади і вжити заходів з гасіння.

Станом на сьогодні в кримських лісах, підконтрольних Рескомлісу автономії, сталося 50 пожеж загальною площею 26 гектарів.

При цьому Рескомітет нагадує, що недавно горіло 750 гектарів Опукського природного заповідника в Криму. Велика пожежа днях також сталася в ландшафтному заповіднику місцевого значення «Лисяча бухта – Ечкі-Даг» у Приморському лісництві Судацького лісомисливського господарства - вогонь охопив 11 гектарів.