До трійки найпопулярніших особистостей, які в 2018 році стали героями мемів та фотожаб у світі, увійшли Ілон Маск, Неймар та Марк Цукерберг.

Ілон Маск

Найбільшою популярністю у соцмережах користувався керівник компанії SpaceX Ілон Маск. Мемом стало зображення Маска, який курить марихуану під час прямого ефіру на радіо. Крім того, в Інтернеті з'явилося безліч фотожаб з фразою – Як тобі таке, Ілон Маск? Переважно вони демонструють безглузді «винаходи» та ідеї.

Інші дуже популярні меми пов’язані з відправкою Tesla у космос. У лютому 2018 року Ілон Маск відправив у космічний простір своє авто – кабріолет Tesla Roadster. Як тільки не познущалися у мережі з цієї події.

Читайте також"Секта "радикалів": у мережі висміяли з'їзд партії Ляшка (фотожаби)

Марк Цукерберг

Ще одним приводом для мемів став «допит» Марка Цукерберга у Сенаті США. У березні 2018 року розгорівся скандал через витік особистих даних користувачів Facebook. У Сенаті США влаштували Марку Цукербергу справжній допит. Його реакція на запитання викликала шквал мемів. Деякі користувачі навіть припустили, що насправді Цукерберг – рептилоїд або робот.

Неймар

Бразильський нападаючий Неймар після безлічі симуляцій на Чемпіонаті світу-2018 став королем мемів. За чотири матчі ЧС-2018 футболіст збірної Бразилії пролежав на газоні майже 13 хвилин 50 секунд. На чемпіонаті Мексики глядачі навіть влаштували "Неймар-челендж" та качалися по полю, як Неймар. Їхню ідею підхопили по всьому світу.