Кріс взяв аркуш паперу й написав про свою пропажу, згадавши і прикмети зниклого гризуна \ @nswpolice

Поліція Сіднея повернула 59-річному безпритульному на ім'я Кріс його ручного щура, якого він загубив два тижні тому.

Читайте такожУ США 80-річний пенсіонер вступив в сутичку з крокодилом (відео)

Щур на ім'я Люсі жив в картонній коробці, яку Кріс зазвичай ставив перед собою на вулиці. Але одного разу, коли Кріс ненадовго відлучився, Люсі раптово зникла,передає Бі-бі-сі.

Відео дня

Кріс взяв аркуш паперу й написав про свою пропажу, згадавши і прикмети зниклого гризуна. Оголошення безпритульного настільки зворушило перехожих, що незабаром у соцмережах з'явилися його фотографії і прохання про допомогу. На реакцію соцмереж звернула увагу поліція штату Новий Південний Уельс, яка почала розслідування.

В результаті правоохоронцям вдалося знайти зниклого щура. "Жінка, що проходила повз, побачила самотню Люсі і подумала, що її кинули, тому взяла її додому і дбала про неї", - йдеться в повідомленні поліції.

Кріс був запрошений в місцеву поліцейську дільницю, де йому урочисто повернули його улюбленицю в картонній коробці. "Відмінні новини! Офіцери міської поліції Сіднея сьогодні воз'єднали безпритульного з його ручним щуром, зниклим ще минулого тижня. Завдяки нашим підписникам, Люсі була благополучно повернута своєму господареві", - повідомила поліція у своєму "Твіттері".

Правоохоронцям вдалося знайти зниклого щура \ @nswpolice

На відеозаписі видно, що Кріс одразу впізнав свого щура. "Так, це вона! У неї більмо на оці. І вона пам'ятає мене!" - говорить він.

Безпритульний вибачився перед правоохоронцями за заподіяне занепокоєння і подякував їм за роботу.

Історія Кріса та його щура викликала широкий резонанс в ЗМІ і соцмережах. Багато користувачів не тільки виявляли бажання допомогти в пошуку гризуна, але і перераховували гроші в благодійний фонд допомогти безпритульному. Всього за кілька днів активісти зібрали для Кріса і Люсі понад 1700 австралійських доларів (приблизно $1200).