Іноземець був затриманий вчора / фото: прес-служба Одеського прикордонного загону

У міжнародному аеропорту «Одеса» росіянин намагався за 1,5 тис. дол. «викупити» у прикордонників свого товариша, якого не пропустили через державний кордон.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Одеського прикордонного загону Південного регіонального управління Держприкордонслужби України, вчора авіарейсом з Мінська (Білорусь) в пункт пропуску «Одеса-авіа» прибув громадянин Російської Федерації, якому було відмовлено у пропуску в Україну.

Як наголошується, в залі очікування перебував його товариш - також громадянин Росії, який вирішив «залагодити» ситуацію і запропонував прикордонникам 1,5 тис. дол. за сприяння у пропуску через держкордон.

Відео дня

В результаті росіянина в Україну не пропустили, а стосовно його співвітчизника-хабародавця оформили матеріали за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу України.

Відповідні матеріали передані до військової прокуратури і Нацполіції.

У прес-службі додали, що спробу дати хабар прикордонникам Одеського загону зафіксували співробітники внутрішньої та власної безпеки «Південь» Держприкордонслужби, військової прокуратури Одеського гарнізону та представники Нацполіції в аеропорту «Одеса».