
Яєчня - смачний і корисний сніданок, який до того ж легко готувати. Але іноді все псує прилипання яєць до дна сковороди - навіть якщо ви при цьому кладете більше жиру. Видання Express розповіло, що у такому разі може врятувати.
Одне з рішень, які пропонують кухарі, - смаження яєць у воді. Інші радять взагалі відмовитися від сковороди на користь мікрохвильовки. Але є ще один спосіб посмажити яйця, уникнувши при цьому ризику пригорання та необхідності використовувати жир чи воду. Йдеться про папір для випічки.
"Якщо вам не подобається готувати яйця з олією, спробуйте використати папір для випічки. Це чудовий лайфхак. Олія при цьому не потрібна, і яйця не прилипнуть", - каже Лія Кейт Макдоннелл, яка веде сторінку на YouTube.
Видання пише, що існує думка, начебто цей метод забезпечує навіть кращий результат, ніж класичне смаження: смак жовтка стає яскравішим, а білок — легким і чистим.
Як посмажити яйце на пергаментному папері
- Виріжте папір для випічки за формою вашої сковороди та покладіть його на дно.
- Вбийте яйце на папір, накрийте кришкою та готуйте на помірному вогні, як завжди.
Якщо ви хочете отримати хрусткі краї, то кришку потрібно зняти зі сковороди за деякий час до кінця готування. Однак будьте обережні: сковорода не повинна бути надто гарячою, інакше папір може підгоріти.
Чому яйця прилипають до сковороди
Хоча поверхня сковороди може здаватися гладкою, насправді вона вкрита дрібними тріщинами та вибоїнами. Коли ви смажите білок, як-от яєчний чи м’ясо, він зазнає трансформації, яка зв’язує продукт з металевою поверхнею. Саме щоб запобігти цьому, люди змащують сковороду жиром.
Інші способи смаження яєць
Як повідомляв раніше УНІАН, як приготувати ідеальні яйця без олії. Експерт з яєць Генрі О'Коннор порадив замість будь-якого жиру додати в гарячу сковороду ложку жирних вершків. За його словами, потрібно дати вершкам закипіти, а потім розбити яйця і смажити, поки білки не схопляться. У результаті ви отримаєте золотисті краї, ніжний білок і насичений, маслянистий жовток.
Також ми писали про простий лайфхак, який можна використати, щоб посмажити яєчню. Йдеться про приготування в мікрохвильовій печі. Експерт Том Ферріс зазначив, що метод полягає всього лиш у тому, щоб контролювати, аби яйця залишилися м’якими та не стали гумовими.