Авокадо за рівнем калію краще, ніж банани / фото ua.depositphotos.com

Стиглі, вершкові авокадо відмінно підходять для тостів, салатів, гамбургерів або їх можна просто посипати сіллю. Ці фрукти містять мало вуглеводів, багато корисних жирів і клітковини, що сприятливо впливає на організм.

Видання New York Times з'ясувало, у чому користь авокадо.

Авокадо допомагає тримати під контролем холестерин

За словами Елізабет Клінгбейл, дипломованого дієтолога і доцента Техаського університету в Остіні, користь авокадо зумовлена вмістом корисних для серця жирів, а саме мононенасичених жирів, що відрізняються від насичених жирів, що містяться в м'ясі та молочних продуктах.

Відео дня

"Насичені жири можуть засмічувати кровоносні судини і підвищувати ризик серцевих захворювань, - каже доктор Клінгбейл. Якщо не вживати заходів, це сміття, зване ЛПНЩ або "поганим" холестерином, може призвести до серцевих нападів або інсультів".

Водночас насичені жири підвищують рівень холестерину ЛПНЩ, ненасичені жири можуть його знижувати. У зв'язку з цим авокадо може допомогти регулювати рівень холестерину в крові, особливо якщо ним замінити м'ясо, сир і масло.

Авокадо знижує ризик серцевих захворювань

Під час дослідження доктор Френк Ху, професор дієтології та епідеміології в Гарвардській школі громадського здоров'я імені Т. Х. Чана, і його колеги показали, що в людей, які з'їдали щонайменше дві порції авокадо на тиждень, ризик розвитку ішемічної хвороби серця був на 21% нижчим. При цьому доктор Ху вказав, що неможливо стверджувати, що авокадо безпосередньо знижує ризик.

За словами доктора Мартіна Кольмаєра, професора Дослідницького інституту харчування при Університеті Північної Кароліни, дуже складно визначити, який саме продукт харчування є причиною погіршення здоров'я.

Оскільки авокадо відмінно замінює менш корисні продукти, дослідження, що показують його користь, можуть відображати переваги скорочення споживання інших продуктів. Доктор Ху додав, що люди, які їдять авокадо, можуть бути більш схильні до здорового харчування в цілому.

Вони можуть підтримати мікробіом вашого кишечника

За словами доктора Клінгбейла, авокадо містять багато клітковини, яка може допомогти підтримувати здорову вагу і сприяти здоров'ю кишечника.

Коли кишкові бактерії перетравлюють клітковину, вони виділяють невеликі молекули, так звані постбіотики, які впливають на загальне здоров'я, каже доктор Чжаопін Лі, професор медицини і керівник відділення клінічного харчування в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі. Здорові бактерії також можуть сигналізувати мозку про ситість, каже доктор Клінгбейл.

Доктор Ху каже, що авокадо може допомогти досягти щоденної норми споживання клітковини, що дуже важливо, оскільки дослідження свідчать, що більшість людей не споживають потрібної кількості клітковини. Залежно від віку і статі люди повинні вживати від 21 до 38 грамів клітковини на день. Цілий авокадо містить близько 10 грамів.

Авокадо багаті на мікроелементи

Вітамін Е, що міститься в авокадо, може підтримувати здоров'я шкіри, каже доктор Клінгбейл. За словами доктора Кольмаєра, лютеїн, що міститься в авокадо, може допомогти зберегти гостроту зору.

Крім того, авокадо містить більше калію, ніж банан. За словами доктора Ху, калій допомагає організму знизити високий кров'яний тиск.

Раніше УНІАН писав, як точно визначити, чи стигле авокадо.

Вас також можуть зацікавити новини: