Як можна використовувати рицинову олію - варіанти / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Рицинова олія - одна з найдешевших, популярних і доступних олій. Її застосовували ще в Стародавньому Єгипті, як проносне, але зараз такий продукт став шикарною альтернативою не тільки аптечним, але і косметичним засобам.

УНІАН з'ясував, як використовувати рицинову олію для вій, волосся, шкіри та інших частин тіла.

Рицинова олія для обличчя

Перше, для чого використовується рицинова олія - це в якості протидії прищам і акне. Олію можна додавати в домашні маски для обличчя і наносити на шкіру. Засіб знімає запалення, підсушує дерму, освітлює тон обличчя, не забиває пори і позбавляє від поширених проблем зі шкірою.

Відео дня

ВАЖЛИВО: маску з касторкою або олію в чистому вигляді потрібно тримати на обличчі не довше 30 хвилин і використовувати не частіше 2-х разів на тиждень. Наносити краще на розпарену шкіру. Можна застосовувати в комбінації з іншими оліями - оливковою, персиковою або обліпиховою.

Рицинова олія для брів і вій

Другий варіант, завдяки якому стала такою популярною рицинова олія - застосування в якості стимулятора росту для брів і вій. Деякі дівчата точно не знають, як правильно використовувати рицинову олію для вій, тому ефекту і не спостерігають.

Даємо детальну інструкцію:

  • зняти макіяж за допомогою гідрофільної олії і пінки (гелю) для вмивання;
  • нагріти рицинову олію на водяній бані до кімнатної температури;
  • змочити ватяну паличку в ній;
  • змастити олією вії і брови;
  • залишити на 1-1.5 години, акуратно змити водою.

Пам'ятайте, що видаляти олію потрібно особливо обережно - якщо касторка потрапить в очі, то викличе роздратування і почервоніння. Саме тому найкраще проводити таку процедуру ввечері - якщо раптом подібне трапиться у вас, до ранку все пройде.

Рицинова олія від запору

Третій цікавий варіант застосування - лікування запорів. Як ми вже говорили, цей метод став популярний ще в Стародавньому Єгипті, але шанувальники народної медицини досі беруть його на озброєння.

Важливо знати, як використовується рицинова олія - інструкція для тих, хто страждає запорами, передбачає, що всередину можна прийняти не більше 1-2 столових ложок в день, а для дітей від 2 до 12 років максимальна доза становить 1-2 чайних ложки. Малюкам до двох років касторка категорично заборонена. Згідно відгуками тих, хто спробував такий спосіб, дія від олії почнеться через дві години після вживання. 

Рицинова олія для суглобів

Четвертий безсумнівний плюс даного продукту в тому, що рицинова олія для ніг незамінна, якщо ви страждаєте підвищеним ризиком набряків або болями в суглобах. Наприклад, у людей з артритом лімфатична система не працює належним чином, а масаж з використанням касторки допомагає її "розігнати".

Все, що ви повинні зробити - це нанести невелику кількість олії на долоні і масажувати коліна (або інші ділянки, де болять суглоби). Майже відразу ви помітите зниження больового синдрому і поліпшення загального самопочуття.

Рицинова олія від ран і опіків

П'ятий пункт нашого списку - дивовижний приклад того, що робить рицинова олія зі шкірою при опіках і ранах. Якщо ви порізалися або обпеклися, то нанесіть трохи диво-засобу на уражену ділянку. Касторка підсушить ранку, прискорить загоєння і продезінфікує поріз. Все це відбудеться завдяки природним антисептичним і бактерицидним властивостям олії.

Вас також можуть зацікавити новини: