
Якщо людині вже за 60 років, то, цілком ймовірно, в неї вже сформувалися певні звички, яких вони дотримуються десятиліттями. З деякими шкідливими звичками важко розпрощатися, але це важливо для здоров’я. Особливо важливо приділяти увагу в такому віці здоров’ю серця, пише Parade.
Наводяться дані, що середній вік першого інфаркту становить 65 років для чоловіків і 72 роки для жінок. Тому, йдеться в публікації, що для того, щоб знизити ризик інфаркту, велике значення мають щоденні звички.
За словами трьох кардіологів, з якими поспілкувалося видання, є один популярний сніданок, який створює додаткове навантаження на серце. Вони вважають, що вживання ковбаси або бекону щоранку на сніданок шкідливо для здоров'я серця, бо це створює додаткове навантаження на цей орган.
Зазначається, що регулярне вживання будь-якого з цих оброблених жирних м'ясних продуктів негативно впливає на здоров'я серцево-судинної системи, при чому, як в короткостроковій, так і в довгостроковій перспективі.
"У короткостроковій перспективі регулярне вживання ковбаси або бекону може підвищити артеріальний тиск і рівень холестерину через високий вміст натрію та насичених жирів", - розповів кардіолог Ларс Сондергаард.
Окрім підвищення артеріального тиску, за словами ще одного кардіолога Естель Жан, щоденне вживання ковбаси або бекону на сніданок може посилити запальні процеси в організмі, а також призвести до набору ваги. Зазначається, що це також шкідливо впливає на серце.
Також видання додає, що ще один кардіолог Дженніфер Вонг зазначає, що довгострокові ризики вживання жирного м’яса включають інфаркти, інсульти, ниркову недостатність і деменцію.
Також людям після 60 років кардіологи радять мінімізувати споживання інших продуктів для сніданку, зокрема масла, випічки та смажених продуктів.
Поради кардіологів щодо харчування
Раніше УНІАН повідомляв, що кардіолог Девід Сабгір заявив, що ненасичені жири дуже корисні для здоров'я серця. Вони можуть допомогти знизити рівень шкідливого холестерину, підвищити рівень корисного холестерину, знизити рівень тригліцеридів і артеріальний тиск. За його словами, корисні жири містяться в оливковій олії, горіхах, насінні та яйцях.
Також ми писали, що кардіолог Джованні Кампаніле радить вживати ягоди, які здатні зробити серце витривалішим та знизити ризик серцевого нападу. Вказується, що в ягодах є антиоксиданти, такі як антоціани та інші поліфеноли, які допомагають зменшити окислювальний стрес і запалення. Кардіолог додав, що саме ці два основні чинники є причиною серцевих захворювань.