
Насправді, є дивовижний поживний елемент, від якого ви, можливо, думали, слід відмовитися заради здоров'я серця.
Однак, як пише Eatingwell, кардіолог Девід Сабгір спростував деякі заяви і стверджує, що ненасичені жири дуже корисні для здоров'я серця. "Корисні ненасичені жири, такі як мононенасичені жири, можуть допомогти знизити рівень шкідливого холестерину, підвищити рівень корисного холестерину, знизити рівень тригліцеридів і артеріальний тиск", - пояснив фахівець.
Сабгір зазначив, що корисні жири можуть підтримувати здоров'я серця, знижувати ризик інсульту і допомагати почуватися ситішим після їжі.
Лікар пояснив, що корисні жири важливі, оскільки допомагають організму засвоювати жиророзчинні поживні речовини, такі як вітаміни A, D, E і K. Тому, якщо ви їсте недостатньо жирів, можуть виникнути такі симптоми, як втома, сухість шкіри та ослаблений імунітет.
Різниця між насиченими та ненасиченими жирами доволі проста: насичені жири за кімнатної температури тверді, а ненасичені - рідкі, завдяки своїй хімічній структурі.
"Ненасичені жири, як і мононенасичені, є важливою частиною здорового харчування", - зазначив кардіолог.
Існує кілька джерел ненасичених жирів, і Сабгір перерахував варіанти:
"Деякі смачні приклади продуктів з корисними жирами включають горіхи, оливкову олію, насіння і яйця. Авокадо також виділяється, тому що це єдиний фрукт із корисними жирами, у ньому також мало насичених жирів, цукру і натрію, а також немає холестерину".
Кардіолог зробив висновок, що ненасичені жири - це поживні речовини, необхідні організму, за які серце буде вам вдячне.
"Наступного разу, коли вам знадобиться підкріпитися, спробуйте з'їсти жменю горіхів або тост з авокадо і яйцем як ситний перекус", - порадив фахівець.
Інші новини про користь ненасичених жирів
Раніше лікарі рекомендували їсти жир, який збільшує тривалість життя. Для захисту від виникнення судинних хвороб, які загрожують життю, лікарі рекомендують їсти менше насичених жирів, що містяться в жирному м'ясі, вершковому маслі та сирі.