Новини Миколаєва - мер Сенкевич дивно відповів журналісту на запитання про плитку в місті / Скріншот

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич поклявся на Біблії, що не заробляє на укладці сірої плитки в місті.

Про це пише місцеве видання НикВести.

Читайте також"Що це було?": українка зняла передвиборний ролик і збентежила соцмережу (відео)

Сенкевич витягнув Біблію після запитання журналіста, хто є автором ідеї укладки сірої плитки у Миколаєві. Він відповів, що чекав цього питання й тому взяв з собою Біблію, та кладе «книгу» на стіл.

При цьому з боку йому зауважили, що у віруючих не книга. На що він миттєво відреагував: «Так, книга. Писання…».

«Я клянуся кожному з вас і перед Богом, що ні мені, ні моїм родичам, ні моїй дружині, ні підставним особам не належало жодного заводу з виробництва бруківки. Я ніколи не дозволяв собі використовувати своє службове становище, щоб свої фірми чи ще якісь компанії використовувати (за) бюджетні кошти. Амінь», – сказав він.

Що передувало?

  • Олександр Сенкевич був ініціатором реконструкції головної міської площі Миколаєва. Як писали місцеві ЗМІ на початку січня 2020 року, тоді загальну вартість проекту оцінювали у понад 105 мільйонів гривень.
  • У рамках реконструкції площу обклали сірим гранітом, який, проте, виявився неякісним: вже невдовзі між плитками розійшлися шви, а потім пішли глибокі тріщини.
  • Самі ж містяни знаходять час, щоб висловити обурення меру за дорогу ідею. Вже у вересні 2020-го в Миколаєві з’явилися борди, які іронізували з Сенкевича, обзиваючи його «мером сірої плитки». Дехто напряму запитував у міського голови, навіщо місту стільки плитки.